baklavas
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ
23 Φεβρουαρίου 2017
150-cake-karotou-web
ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ, ΚΑΡΥΔΑ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
zele-giaourti
Προετοιμασία
Μερίδες
8-10 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Προσθέτετε στα 2 φλιτζάνια νερό τα φύλλα ζελατίνης και ζεσταίνετε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
  2. Πλένετε τα φρούτα και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ, μαζί με ένα ποτήρι νερό. Προσθέτετε το χυμό των φρούτων και το γλυκαντικό Slim Line στην λειωμένη ζελατίνη, ανακατεύοντας. Αφήνετε το μίγμα του ζελέ να κρυώσει.
  3. Για το μίγμα γιαουρτιού, παίρνετε το μισό από το παραπάνω μίγμα και προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύοντας καλά.
  4. Σε μια φόρμα για κέικ αδειάζετε λίγο από το μίγμα του ζελέ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει (για 10 περίπου λεπτά). Στη συνέχεια αδειάζετε λίγο από το μίγμα γιαουρτιού και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Κατόπιν αδειάζετε πάλι λίγο από το μίγμα του ζελέ και συνεχίζετε έτσι φτιάχνοντας στρώσεις από μίγμα ζελέ και μίγμα γιαουρτιού, μέχρι να τελειώσουν τα δύο μίγματα.
  5. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι το ζελέ να σκληρύνει. Στη συνέχεια βγάζετε από το ψυγείο και αναποδογυρίζετε το ζελέ σε μια πιατέλα.
  6. Γαρνίρετε με φρούτα της αρεσκείας σας.
  7. Διατηρείστε το ζελέ στο ψυγείο, μέχρι να καταναλωθεί.
ΥΛΙΚΑ

  • 1½ φλιτζάνι (400 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό (με λίγα λιπαρά)
  • 7 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό Slim Line
  • 500 γραμ. φρέσκα φρούτα (φράουλες ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας)
  • 12 φύλλα ζελατίνης (20 γραμ.)
  • 3 φλιτζάνια νερό