gliko-anthotiro
ΓΛΥΚΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ
9 Ιανουαρίου 2017
tarta1
ΤΑΡΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ
9 Ιανουαρίου 2017
Show all
granita-rodakino
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά (εκτός από τα ασπράδια και λίγες φέτες ροδάκινο για την διακόσμηση της γρανίτας) μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ (ή μεταλλικό δοχείο) και τα καταψύχετε, μέχρις ότου πήξουν (3 ώρες περίπου).
  2. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Βγάζετε τη γρανίτα από την κατάψυξη και τη χτυπάτε για να γίνει αφράτη. Προσθέτετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε. Βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει (2 ώρες περίπου). Βγάζετε από την κατάψυξη και χτυπάτε την γρανίτα για να γίνει αφράτη.
  3. Διατηρείστε την στην κατάψυξη.
  4. Σερβίρεται κρύα σε ψηλό ποτήρι. Αν θέλετε στολίστε τη γρανίτα με φέτες ροδάκινο.
ΥΛΙΚΑ

1 κουτί κομπόστα ροδάκινο ΖΩΓΡΑΦΟΣ (με 30% λιγότερες θερμίδες) μαζί με το σιρόπι

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

2 ασπράδια αυγών