ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το κέικ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1750C.
- Βάζετε τα αυγά, το ηλιέλαιο, το γλυκαντικό και τη βανίλια μέσα σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με ένα σύρμα.
- Βάζετε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, τα ανακατεύετε καλά και τα προσθέτετε στο μπολ με τα υγρά υλικά.
- Προσθέτετε τα καρότα και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
- Αδειάζετε το μείγμα του κέικ μέσα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο παραλληλόγραμμο ταψί 23×30εκ. και ψήνετε για 40-50 λεπτά μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό όταν το βάλετε στο κέντρο του κέικ.
- Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει.
- Ξεφορμάρετε και το αφήνετε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Για την κρέμα τυριού
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
Συναρμολόγηση
Μόλις κρυώσει το κέικ καλά, απλώνετε την κρέμα ομοιόμορφα από πάνω και σερβίρετε.
Διατηρείται στο ψυγείο