ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλα και τη σόδα.
- Χτυπάτε το βούτυρο με το γλυκαντικό, για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα και στη συνέχεια το γιαούρτι και τη βανίλια.
- Προσθέτετε τα στερεά υλικά και τα φιστίκια και ανακατεύετε απαλά με μια πλαστική σπάτουλα. Αδειάζετε το μείγμα σε μια μακρόστενη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνετε για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βάλετε στο κέντρο του κέικ.
- Αλείφετε το κέικ με 2 κουταλιές της σούπας από την αραιωμένη μαρμελάδα 10 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο.
- Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Ξεφορμάρετε και το αφήνετε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
- Περιχύνετε με την υπόλοιπη μαρμελάδα, πασπαλίζετε με τα φιστίκια και σερβίρετε.