ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράζετε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
- Σ’ ένα τηγάνι με το λάδι σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τις μελιτζάνες ψιλοκομμένες και ανακατεύετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα ντοματάκια, την ρίγανη, το αλάτι και ένα φλυτζάνι νερό. Αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου, ώσπου να πήξει η σάλτσα.
- Τοποθετείτε το 1/3 των λαζανιών σε βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψάκι και ρίχνετε από πάνω το 1/3 της σάλτσας με τις μελιτζάνες. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μέχρι που η τελευταία επάνω στρώση να είναι η σάλτσα με τις μελιτζάνες.
- Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (200°C) για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί.