makaronia-me-laxanika
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
10 Ιανουαρίου 2017
pastitsio
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ
10 Ιανουαρίου 2017
Show all
makaronia-me-tono

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  2. Στύβετε το λεμόνι. Από την φλούδα του λεμονιού αφαιρείτε όλο το λευκό της μέρος.
    Ψιλοκόβετε το κίτρινο μέρος της φλούδας και την βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το λάδι. Θερμαίνετε μέχρι να κάψει το λάδι. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας καλά. Περιχύνετε τα μακαρόνια με το μείγμα λαδιού – λεμονιού.
  3. Λιώνετε με ένα πιρούνι τον τόνο και προσθέτετε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη, ανακατεύοντας.
  4. Προσθέτετε το μείγμα του τόνου στα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά.
ΥΛΙΚΑ

250 γραμ. μακαρόνια Νο 6 μέτριο ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κονσέρβα (90 γραμ.) τόνος

½ φλυτζάνι λάδι ή βούτυρο

1 λεμόνι

½ κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1/3 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη