makaronia-me-kima
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
10 Ιανουαρίου 2017
makaronia-me-tono
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
10 Ιανουαρίου 2017
Show all
makaronia-me-laxanika

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  2. Σε ένα τηγάνι σωτάρετε (με το λάδι) το κρεμμύδι και τα λαχανικά. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 3 φλυτζάνια νερό και βράζετε για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να φύγει το περισσότερο νερό.
  3. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, σιγοβράζοντας για 5 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
    Κατεβάζετε τη σάλτσα από την φωτιά, προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε. Αναμιγνύετε όλο το μίγμα με τα μακαρόνια και σερβίρετε αμέσως.
ΥΛΙΚΑ

250 γραμ. μακαρόνια Νο 6 μέτριο ΖΩΓΡΑΦΟΣ

500 γραμ. διάφορα λαχανικά χονδροκομμένα (φασολάκια, αρακάς, καλαμπόκι, καρότο, κόκκινη πιπεριά, ανάλογα με την προτίμησή σας)

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλυτζάνι λάδι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

4 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα

2 κλωναράκια μαϊντανός

1½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος