ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για την κρέμα
- Ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Χτυπάτε σε ένα μπολ τη φρουκτόζη, τους κρόκους, το αυγό, το κορν φλάουρ και προσθέτετε το χλιαρό γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βάζετε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ξανά στη φωτιά. Συνεχίζετε το μαγείρεμα και το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει αρκετά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τις βανίλιες και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία σοκολατένια κρέμα.
Για τη σάλτσα βερίκοκο
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη μαρμελάδα και το κονιάκ.
- Ζεσταίνετε για 5 λεπτά μέχρι να αραιώσει αρκετά η μαρμελάδα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και κρατάτε τη σάλτσα στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.
Συναρμολόγηση
- Παίρνετε ένα φύλλο και το βουτυρώνετε, το κόβετε στα 3 και βάζετε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο, απλώνετε 3 κουταλιές της σούπας περίπου από την κρέμα και την κλείνετε, αρχίζοντας από τα πλαϊνά και μετά τυλίγοντας από την έξω μεριά προς τα μέσα.
- Κάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την κρέμα.
- Τοποθετείτε τις μπουγάτσες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις αλείφετε με λίγο βούτυρο, τις πασπαλίζετε με τη φρουκτόζη και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 30-40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το φύλλο.
- Βγάζετε από τον φούρνο τις μπουγάτσες και τις αφήνετε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά.
- Περιχύνετε με τη σάλτσα βερίκοκο και σερβίρετε.
TIP
Στην περίπτωση που τις μπουγάτσες θέλετε να τις φτιάξετε σήμερα και να τις ψήσετε την επόμενη μέρα, θα πρέπει να αφήσετε την κρέμα σοκολάτα να κρυώσει εντελώς και μετά να την απλώσετε πάνω στα φύλλα.