ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ανακατεύετε με το μίξερ τον χυμό πορτοκαλιού, το καλαμποκέλαιο και τη μαύρη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά το κορν φλάουερ, το μπέϊκιν πάουντερ, το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάτε για ακόμα 5 λεπτά.
- Κόβετε με το χέρι τα φύλλα κρούστας σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους και τα απλώνετε σε ορθογώνιο ταψί 30εκ. x 35εκ.
- Περιχύνετε με το μίγμα και ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τα υλικά για το σιρόπι, για 5 λεπτά.
- Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει λίγο και περιχύνετε με το σιρόπι.
- Όταν το σιρόπι απορροφηθεί, κόβετε την πορτοκαλόπιτα σε κομμάτια και σερβίρετε.
TIP
Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ ή να την συνοδεύσετε με παγωτό βανίλια