ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για την πουτίγκα
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1750C.
- Ανακατεύετε τα 30 γραμ. φρουκτόζη, τα αυγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο ή την κανέλα και τη βανίλια μέσα σε ένα μπολ.
- Βάζετε το ψωμί μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνετε με το μείγμα του γάλακτος και το αφήνετε για 10 λεπτά για να μουσκέψει.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε την υπόλοιπη φρουκτόζη, το βούτυρο, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.
- Αδειάζετε το ψωμί, μαζί με όλα τα υγρά που έχουν μείνει, μέσα σε ένα πυρέξ 23 x 30εκ., αδειάζετε από πάνω το μείγμα βούτυρο- αμύγδαλα και ψήνετε για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να μην έχει πολλά υγρά (να στέκεται).
- Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει 5-10 λεπτά.
Για τη σάλτσα κονιάκ
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το κονιάκ και τα ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία για 5-10 λεπτά μέχρι το βούτυρο και η φρουκτόζη να λιώσουν και να αρχίσει η σάλτσα να δένει ελαφρώς.
- Βγάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει.
- Προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Περιχύνετε με τη σάλτσα την πουτίγκα και σερβίρετε.
- Η πουτίγκα σερβίρεται χλιαρή ή κρύα σε θερμοκρασία δωματίου.
TIP
Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με παγωτό βανίλια.