rizogalo_1
ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
6 Φεβρουαρίου 2017
pougia
ΠΟΥΓΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
6 Φεβρουαρίου 2017
Show all
129-poutiga-psomiou-web

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΝΙΑΚ

Προετοιμασία
Μερίδες
8 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για την πουτίγκα

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1750C.
  2. Ανακατεύετε τα 30 γραμ. φρουκτόζη, τα αυγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο ή την κανέλα και τη βανίλια μέσα σε ένα μπολ.
  3. Βάζετε το ψωμί μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνετε με το μείγμα του γάλακτος και το αφήνετε για 10 λεπτά για να μουσκέψει.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε την υπόλοιπη φρουκτόζη, το βούτυρο, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.
  5. Αδειάζετε το ψωμί, μαζί με όλα τα υγρά που έχουν μείνει, μέσα σε ένα πυρέξ  23 x 30εκ., αδειάζετε από πάνω το μείγμα βούτυρο- αμύγδαλα και ψήνετε για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να μην έχει πολλά υγρά (να στέκεται).
  6. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει 5-10 λεπτά.

 

Για τη σάλτσα κονιάκ

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το κονιάκ και τα ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία για 5-10 λεπτά μέχρι το βούτυρο και η φρουκτόζη να λιώσουν και να αρχίσει η σάλτσα να δένει ελαφρώς.
  2. Βγάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει.
  3. Προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε πολύ καλά.
  4. Περιχύνετε με τη σάλτσα την πουτίγκα και σερβίρετε.
  5. Η πουτίγκα σερβίρεται χλιαρή ή κρύα σε θερμοκρασία δωματίου.

 

TIP

Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με παγωτό βανίλια.

ΥΛΙΚΑ

Για την πουτίγκα

 

90 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

5 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

500 γραμ. γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο ή κανέλα

1 βανίλια

250 γραμ. ψωμί (ελαφρώς μπαγιάτικο) κομμένο σε κύβους

60 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη

100 γραμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

60 γραμ. σταφίδες ξανθιές


Για τη σάλτσα κονιάκ

 

120 γραμ. βούτυρο

30 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

1 βανίλια

60 γραμ. Κονιάκ