ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τη μαργαρίνη με το γλυκαντικό. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα. Στο μπολ με τη μαργαρίνη ρίχνετε τους κρόκους, το γάλα, τις βανίλιες και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέτετε τη μαρέγκα και τέλος το κακάο. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί και ψήνετε το παντεσπάνι στους 200 °C για 50 λεπτά.
- Έπειτα ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτα. Ανακατεύετε το αλεύρι με ένα φλιτζάνι γάλα, μέχρι να διαλυθεί καλά. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, τη μαργαρίνη, το γλυκαντικό, τις βανίλιες, το κακάο και το γάλα με το αλεύρι μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια ρίχνετε το μίγμα στο ζεστό γάλα, και αφήνετε να σιγοβράσει για λίγο ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να πήξει η κρέμα.
- Για τη σαντιγί (με κακάο) χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με το γλυκαντικό και το κακάο μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
- Έπειτα κόβετε το παντεσπάνι σε δύο κομμάτια (φέτες). Σε μια κατσαρόλα βράζετε για 5 λεπτά το κονιάκ, το νερό και το γλυκαντικό. Βάζετε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι πάνω σε ένα δίσκο και το ραντίζετε με το σιρόπι. Μετά στρώνετε την κρέμα σοκολάτα πάνω από το παντεσπάνι, βάζετε το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι (το οποίο έχετε ραντίσει και αυτό με το σιρόπι), καλύπτετε όλη την τούρτα με την σαντιγί κάνοντας, εάν θέλετε, σχέδια με το κορνέ. Γαρνίρετε με κουβερτούρα.