ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για την τάρτα
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1750C .
- Αλείφετε ένα ταψί με το βούτυρο, απλώνετε το φύλλο σφολιάτας από πάνω και το τρυπάτε με ένα πιρούνι.
- Απλώνετε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα πάνω στο φύλλο, αφήνοντας ένα περιθώριο 1,5 εκατοστού γύρω-γύρω και στη συνέχεια τοποθετείτε τις φέτες φράουλας. Πασπαλίζετε με το γλυκαντικό και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να πάρει χρώμα.
Για την κρέμα (προαιρετικά)
- Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα, το γλυκαντικό και τη βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί, όχι πολύ σφιχτή.
Συναρμολόγηση
- Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε 20 λεπτά να κρυώσει.
- Την σερβίρετε χλιαρή και συνοδεύετε με κρύα κρέμα.