ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με το γλυκαντικό για 5 λεπτά, μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και στη συνέχεια ρίχνετε τις βανίλιες και τα αυγά ένα-ένα.
- Προσθέτετε τα στερεά υλικά και το ξινόγαλο εναλλάξ σε τρεις δόσεις, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Απλώνετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ διαστάσεων 24 x 24 εκατοστά και από πάνω τοποθετείτε τις φέτες μήλου.
- Ψήνετε το κέικ για 30-40 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια το βγάζετε από τη φόρμα.