Για το παντεσπάνι:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
- Χτυπάτε το βούτυρο με το γλυκαντικό, για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα , μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τα στερεά υλικά σιγά-σιγά, εναλλάξ με το γάλα, ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ρίχνετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα 20εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700 C για 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
- Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε και το αφήνετε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Για την κρέμα:
- Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
- Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί με το γλυκαντικό μέχρι να αφρατέψουν.
- Ζεσταίνετε τη ζελατίνη μέχρι να λιώσει, την προσθέτετε στο μείγμα τυριού και ανακατεύετε για να ενωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη απαλή κρέμα.
Για το ζελέ:
- Βάζετε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε κρύο νερό.
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη μισή ποσότητα του χυμού με το γλυκαντικό και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το γλυκαντικό.
- Στραγγίζετε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τον υπόλοιπο χυμό, ανακατεύετε και το βάζετε στο ψυγείο για λίγο μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Συναρμολόγηση:
- Κόβετε το πάνω μέρος από το παντεσπάνι για να το κάνετε επίπεδο.
- Στη συνέχεια το κόβετε στη μέση κατά μήκος.
- Βάζετε το 1 κομμάτι στη φόρμα που ψήσατε το κέικ, ντυμένη με μεμβράνη. Απλώνετε τη μισή κρέμα, σκορπάτε τα κομμάτια ροδάκινο σουρωμένα και καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι και το βάζετε για λίγο στο ψυγείο.
- Βγάζετε και τοποθετείτε ομοιόμορφα τις φέτες ροδάκινο.
- Ρίχνετε σιγά-σιγά το ζελέ και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.
- Βγάζετε από το ψυγείο και ξεφορμάρετε την τούρτα. Αλείφετε το μισό και κάτω μέρος της τούρτας με τη σαντιγί και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.
Το ζελέ για να το βάλετε στην τούρτα πρέπει να είναι παγωμένο, έτοιμο να πήξει αλλά και αρκετά ρευστό ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα πάνω στην τούρτα