tourta-me-rodakino_1
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
21 Δεκεμβρίου 2016
mafins_1
ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ, ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ
21 Δεκεμβρίου 2016
Show all
kritharaki

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

Προετοιμασία
Μερίδες
4 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για το κριθαράκι

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1750C .
  2. Βράζετε το κριθαράκι σε βραστό, αλατισμένο νερό 4-5 λεπτά λιγότερο από την ώρα που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνετε, κρυώνετε καλά και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσει.
  3. Σε ένα τηγάνι, βάζετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε να ζεσταθεί, προσθέτετε το αλεύρι και το σοτάρετε για  5-7 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Προσθέτετε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα φτιάχνοντας έτσι μια ελαφριά μπεσαμέλ.
  6. Προσθέτετε τα τυριά, το κριθαράκι, το κοτόπουλο και το σοταρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύετε .
  7. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος  ή σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη.

Για την επικάλυψη

  1. Βάζετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και τη φρυγανιά και τα αφήνετε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
  3. Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από το κριθαράκι και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα και να λιώσουν τα τυριά.
  4. Βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε 15 λεπτά να κρυώσει, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ

Για το κριθαράκι

 

250 γραμ. κριθαράκι ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

30 γραμ. αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Αλάτι-πιπέρι

750 γραμ. γάλα

150 γραμ. μανούρι τρίμματα

200 γραμ. κασέρι τριμμένο

2 φιλέτα κοτόπουλου βρασμένα και κομμένα σε κύβους


Για την επικάλυψη

 

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

150 γραμ. φρυγανιά τριμμένη

1 φιλέτο κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε κύβους

Αλάτι-πιπέρι

1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος