ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και 250 γραμ. αλεύρι και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει (για 1 ώρα).
- Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη με το γλύκαντικό.
- Προσθέτετε τα αυγά (χτυπημένα), το ξύσμα πορτοκαλιού, την τριμμένη μαστίχα, το μαχλέπι και το μίγμα με τη μαγιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική (εάν η ζύμη γίνει σκληρή προσθέστε λίγο νερό).
- Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα πλεξούδας. Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 2 ώρες για να φουσκώσει.
- Προαιρετικά αλείφετε τη ζύμη με κρόκο αυγού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 1 ώρα.
TIP
Για καλύτερα αποτελέσματα στο φούσκωμα, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη στο στάδιο που ανακατεύετε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και το αλεύρι.