14-tsoureki
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ SUCRA LINE
1 Απριλίου 2016
pagoto vanilia
ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (FROZEN YOGURT)
13 Ιουλίου 2016
Show all
pagoto-anthogala-giaourti
Προετοιμασία
Μερίδες
4-6 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το γάλα, τη φρουκτόζη και το ρούμι.
  2. Ανακατεύετε με ένα σύρμα το κορν φλάουρ  και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να διαλυθεί εντελώς και τα προσθέτετε στο γάλα.
  3. Ζεσταίνετε ξανά το μίγμα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
  4. Απομακρύνετε από τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2 λεπτά.
  5. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπολ, το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  6. Το τοποθετείτε στην κατάψυξη, μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά και να παγώσει ( κάθε μισή ώρα το βγάζετε και το αφρατεύετε με ένα σύρμα).
  7. Εναλλακτικά το παγώνετε σε παγωτομηχανή  σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
TIP

Μπορείτε να το σερβίρετε, ρίχνοντας από πάνω ένα ποτηράκι καφέ espresso.

ΥΛΙΚΑ

400 ml γάλα

110 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουτ. της σούπας ρούμι ή κονιάκ

3 κουτ.  της σούπας κορν φλάουρ

350 ml κρέμα γάλακτος