ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 C°.
- Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 23 εκ.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με την κανέλα, το μπαχάρι. το τζίντζερ και τη βανίλια.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την καστανή και μαύρη ζάχαρη με το νερό και ζεσταίνετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πάρει μια βράση.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και περνώντας το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι το χύνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Τυχόν κομμάτια ακατέργαστης ζάχαρης που μείνουν μέσα στο σουρωτήρι, τα πιέζετε με ένα κουτάλι για να λιώσουν.
- Προσθέτετε τη σόδα και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός.
- Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το ηλιέλαιο, ανακατεύετε καλά με το σύρμα.
- Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι με τα μπαχαρικά αναμιγνύοντας και τέλος τα αυγά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζετε το μείγμα μέσα στη φόρμα του κέικ και ψήνετε για 40-50 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσει τελείως μέσα στη φόρμα πριν το ξεφορμάρετε.
Σερβίρετε το κέικ με την κομπόστα ροδάκινο κομμένη σε φέτες και την κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί με τη φρουκτόζη και το ρούμι.