tourta-sokolata
ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
10 Φεβρουαρίου 2017
pasta-flwra
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
21 Φεβρουαρίου 2017
Show all
xalvas
Preperation
Servings
8-10
HOW TO MAKE THIS RECIPE
  1. Για να φτιάξετε το σιρόπι, βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού, για 5 λεπτά. Καβουρντίζετε, με το λάδι τα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ξανθύνει το σιμιγδάλι. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε το ζεστό σιρόπι. Ανακατεύετε καλά και βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει λίγο το μίγμα. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάζετε με μια πετσέτα μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το σιρόπι.
  2. Βάζετε τον χαλβά σε φόρμα, μέχρι να κρυώσει.
  3. Όταν κρυώσει τον βγάζετε από την φόρμα και πασπαλίζετε με κανέλα.
TIP

Προαιρετικά, γαρνίρετε με αμύγδαλα.

INGREDIENTS

  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
  • 3 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη Demerara Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 50 γραμ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • κανέλα
  • φλούδα λεμονιού για το σιρόπι