panakota_1
ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ
6 February 2017
keik
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
10 February 2017
Show all
mpoutakia_1

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ & 5 ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Preperation
Servings
8
HOW TO MAKE THIS RECIPE

Για τη μαρινάδα

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.

 

Για το κοτόπουλο

  1. Πλένετε το κοτόπουλο, το βάζετε μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα, το ανακατεύετε καλά, ώστε να είναι καλυμμένα όλα τα μπούτια με τη μαρινάδα.
  2. Το κλείνετε με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1800C .
  4. Απλώνετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και η πέτσα να είναι τραγανή.
  5. Βγάζετε από το φούρνο και το βάζετε σε μια πιατέλα, πασπαλίζετε με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σουσάμι και σερβίρετε.
  6. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρυζάκι ή κριθαράκι ΖΩΓΡΑΦΟΣ με 20% πρωτεΐνες.

 

 

INGREDIENTS

(για 8 μπούτια)

Για το κοτόπουλο

 

8 μπούτια κομμένα στη μέση

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός

2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λοξές, λεπτές φέτες

1 κουταλιά της σούπα  άσπρο & μαύρο σουσάμι

 

 


Για τη μαρινάδα

 

240 γραμ. σόγια σάλτσα

5 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη Dark Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι του γλυκού κολίανδρο τριμμένο

½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο τριμμένο

½ κουταλάκι του γλυκού  πάπρικα γλυκιά

½ κουταλάκι του γλυκού  κύμινο

½ κουταλάκι του γλυκού  πιπέρι