panakota_1
ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ
6 Φεβρουαρίου 2017
biskota--kanelas
ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
10 Φεβρουαρίου 2017
Show all
mpoutakia_1

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ & 5 ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Προετοιμασία
Μερίδες
8 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη μαρινάδα

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.

Για το κοτόπουλo

Πλένετε το κοτόπουλο, το βάζετε μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα, το ανακατεύετε καλά, ώστε να είναι καλυμμένα όλα τα μπούτια με τη μαρινάδα.

Το κλείνετε με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C .

Απλώνετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και η πέτσα να είναι τραγανή.

Βγάζετε από το φούρνο και το βάζετε σε μια πιατέλα, πασπαλίζετε με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σουσάμι και σερβίρετε.

 

TIP

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρυζάκι ή κριθαράκι ΖΩΓΡΑΦΟΣ με 20% πρωτεΐνες.

 

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο

8 μπούτια κομμένα στη μέση

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός

2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λοξές, λεπτές φέτες

1 κουταλιά της σούπα  άσπρο & μαύρο σουσάμι

 

 


Για τη μαρινάδα

240 γραμ. σόγια σάλτσα

5 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη  ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι του γλυκού κολίανδρο τριμμένο

½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο τριμμένο

½ κουταλάκι του γλυκού  πάπρικα γλυκιά

½ κουταλάκι του γλυκού  κύμινο

½ κουταλάκι του γλυκού  πιπέρι