+Ψ_128
ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΙΝΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ
6 February 2017
panakota_1
ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ
6 February 2017
Show all
rizogalo_1
Preperation
Servings
8
HOW TO MAKE THIS RECIPE
  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ρύζι και το νερό και τα αφήνετε να πάρουν βράση.
  2. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
  3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1600C.
  4. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά χτυπημένα, το γάλα, το γλυκαντικό, τις βανίλιες, το αλάτι και τα ανακατεύετε πολύ καλά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτετε το μαγειρεμένο ρύζι, τις σταφίδες και ανακατεύετε.
  6. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20×30εκ.
  7.  ή το μοιράζετε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη και πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο.
  8. Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου.
  9. Βγάζετε από τον φούρνο το ρυζόγαλο και το αφήνετε για 15 λεπτά να κρυώσει.
  10. Σερβίρετε με 1 κουταλιά της σούπας  μαρμελάδα δαμάσκηνο.
INGREDIENTS

Για το ρυζόγαλο

 

100 γραμ. ρύζι γλασέ

500 γραμ. νερό

2 αυγά

700 γραμ. γάλα

7 γραμ. γλυκαντικό SucraLine

2 βανίλιες

½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι

40 γραμ . σταφίδες

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο ή κανέλα


Για το σερβίρισμα

 

120 γραμ. μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ δαμάσκηνο