HOW TO MAKE THIS RECIPE
- Ξεφλουδίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε τα μήλα με λίγο νερό. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να εξατμιστεί όλο το νερό.
- Έπειτα απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ, μία κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε.
- Για την τραγανή επικάλυψη, σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, την κανέλα, τα φουντούκια και το βούτυρο και τρίβετε με τα δάκτυλα έτσι ώστε το μίγμα να γίνει σα χονδρά ψίχουλα. Τέλος προσθέτετε και την καστανή ζάχαρη.
- Βουτυρώνετε 6 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια και μοιράζετε σε αυτά το μίγμα μήλου – μαρμελάδας και από πάνω το μίγμα τραγανής επικάλυψης.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
TIP
Μπορείτε αντικαθιστώντας το βούτυρο με μαργαρίνη να έχετε ένα υπέροχο νηστίσιμο επιδόρπιο για τη Σαρακοστή.