8X6_0034
ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ
23 Φεβρουαρίου 2017
135-tarta-marmeladas-web
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
90-apple-crumble
Preperation
Servings
6 μερίδες
HOW TO MAKE THIS RECIPE
  1. Ξεφλουδίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε τα μήλα με λίγο νερό. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να εξατμιστεί όλο το νερό.
  3. Έπειτα απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ, μία κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε.
  4. Για την τραγανή επικάλυψη, σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, την κανέλα, τα φουντούκια και το βούτυρο και τρίβετε με τα δάκτυλα έτσι ώστε το μίγμα να γίνει σα χονδρά ψίχουλα. Τέλος προσθέτετε και την καστανή ζάχαρη.
  5. Βουτυρώνετε 6 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια και μοιράζετε σε αυτά το μίγμα μήλου – μαρμελάδας και από πάνω το μίγμα τραγανής επικάλυψης.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
TIP

Μπορείτε αντικαθιστώντας το βούτυρο με μαργαρίνη να έχετε ένα υπέροχο νηστίσιμο επιδόρπιο για τη Σαρακοστή.

INGREDIENTS

2 μεγάλα μήλα

1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη (ή βούτυρο)

4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα Light  ΖΩΓΡΑΦΟΣ βύσσινο ή δαμάσκηνο

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη Brown Crystal ZΩΓΡΑΦΟΣ

 

 

Για την τραγανή επικάλυψη:

100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

75 γραμ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)

50 γραμ. φουντούκια χοντροκομμένα

5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ