1057309424
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
27 March 2020
504711633
BANANA SMOOTHIE
22 May 2020
Show all
easter cookies 1
Preperation
Servings
30 Μπισκότα
HOW TO MAKE THIS RECIPE
  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη φρουκτόζη μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ασπρίζει. Προσθέτετε τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα. Αρχίζετε να ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τέλος ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας.
  2. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος ½ εκατοστού περίπου, κόβετε τα μπισκότα σε διάφορα πασχαλινά σχήματα όπως αυγά, κουνελάκια κλπ) και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
  3. Αφήνετε τα μπισκότα στο ψυγείο για 10 λεπτά και τα ψήνετε στους 180ºC για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν προτού τα διακοσμήσετε.
  4. Για το γλάσο χτυπάτε στο μπλέντερ τη φρουκτόζη μέχρι να γίνει άχνη. Ανακατεύετε τη φρουκτόζη με το κορν φλάουρ, το ασπράδι και το ξύδι . Προαιρετικά προσθέτετε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας. Διακοσμείτε τα μπισκότα με το γλάσο και αν θέλετε πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτα ή χρωματιστή πριν στεγνώσει το γλάσο.
INGREDIENTS

220 γραμ. βούτυρο

150 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

2 αυγά

450 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 βανίλια

ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το γλασο:

1 ασπράδι αυγού

1 φλιτζάνι φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

 


Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τρούφα σοκολάτα ή χρωματιστή