ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζουμε σε ένα μπoλ τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το υγρό γλυκαντικό και το σιμιγδάλι. Με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Παίρνουμε 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα και αραιώνουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με σύρμα. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Στο μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα και την κανέλα και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Βουτυρώνουμε μεγάλο στρογγυλό ταψί 30 εκατοστών και απλώνουμε τα φύλλα. Στρώνουμε ένα φύλλο στη μέση, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με λίγο κανελοαμύγδαλο. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα το ίδιο .Φροντίζουμε τα φύλλα που στρώνουμε στο ταψί να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού.
- Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν, προς τα μέσα πάνω στην πίτα, καλύπτοντας τη μισή επιφάνεια της πίτας. Η μισή πίτα μας μένει ακάλυπτη.
- Αλείφουμε τα φύλλα με όσο βούτυρο περισσέψει και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170 ºC στην κάτω σχάρα, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Την βγάζουμε και πασπαλίζουμε με κανέλλα.