petit four
ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ
13 Μαΐου 2019
granita 306x358
ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ-ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ
8 Ιουλίου 2019
Show all
lazania gemista
Προετοιμασία
30 min
Μερίδες
2-4 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Μόλις βράσουν, τα σουρώνετε, τα κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό, πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Παράλληλα στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου, τοποθετείτε τις πιπεριές και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20-25 λεπτά. Μόλις ψηθούν, αφαιρείτε το ταψί από τον φούρνο, μεταφέρετε τις πιπεριές σε ένα βαθύ πιάτο, τυλίγετε το πιάτο με μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν οι πιπεριές.
  4. Μόλις κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε, βγάζετε τα σπόρια και τις μεταφέρετε στο multi. Προσθέτετε στο multi και τις ντομάτες και τις πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν μία σάλτσα. Αφήνετε τη σάλτσα στην άκρη.
  5. Βάζετε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνετε να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να καραμελώσουν.
  6. Όταν καραμελώσουν, αδειάζετε μέσα στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας- πιπεριάς, τα μυρωδικά και αφήνετε να βράσουν για 3 λεπτά περίπου.
  7. Έπειτα προσθέτετε τα μακαρόνια, ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Τα σερβίρετε ζεστά, προσθέτοντας θρυμματισμένη φέτα και ρίγανη.
TIP

Τυλίγετε με μεμβράνη το πιάτο με τις πιπεριές ώστε να μπορέσετε να τις ξεφλουδίσετε πιο εύκολα.

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. λαζάνια ΖΩΓΡΑΦΟΣ No 1

2 τομάτες, ώριμες

4 πράσινες πιπεριές

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

7 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

7 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι


Για το σερβίρισμα:

Φέτα, θρυμματισμένη

Ρίγανη ξερή