165-peach-ice-cream-web
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
15 Ιουνίου 2017
pagoto kafe
ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΦΕ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
3 Ιουλίου 2017
Show all
pagoto-sokolata-new2
Προετοιμασία
Μερίδες
4 - 6 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη μισή κρέμα γάλακτος.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι,  ζεσταίνετε την υπόλοιπη  κρεμα γαλακτος (200 ml) με το κακάο, σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν αρχίσει να κοχλάζει ελαφρώς, ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα για ένα λεπτό περίπου και στη συνέχεια το αδειάζετε μέσα στο μπολ με την κρύα κρέμα γάλακτος.
  3. Ζεσταίνετε  το γάλα με την καστανή  ζάχαρη και τη βανίλια, σε μέτρια φωτιά,  μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και ρίχνετε το μίγμα σιγά-σιγά στο μπολ με τους κρόκους, χτυπώντας συγχρόνως με ένα σύρμα. Το ξαναβάζετε στο κατσαρολάκι  και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς .
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και το χύνετε πάνω από ένα σουρωτήρι μέσα στην κρέμα γάλακτος.
  5. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει, σκεπάζετε με μεμβράνη και  το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά (τουλάχιστον 4 ώρες). Το φυλάτε  στην κατάψυξη, μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά και να παγώσει ( κάθε μισή ώρα το βγάζετε και το αφρατεύετε με ένα σύρμα).
  6. Εναλλακτικά το παγώνετε σε παγωτομηχανή  σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
ΥΛΙΚΑ

 

  • 30 γραμ. κακάο
  • 350 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 150 γραμ. καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 3 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
  • 1 βανίλια
  • 400 ml κρέμα γάλακτος