creme anglaise
CREME ANGLAISE (ΚΡΕΜ ΑΝΓΚΛΕΖ)
1 Δεκεμβρίου 2023
ZOGRAFOS_PROFILE_WEBSITE_ZERO_306X358
RED VELVET PANCAKES
3 Δεκεμβρίου 2023
Show all
ZOGRAFOS_PROFILE_WEBSITE_KASTANI_306X358
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Αναμειγνύετε το γιαούρτι, τη βανιλία, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.
  2. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνετε λίγο ακόμα.
  3. Ανοίγετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.Για τη γέμιση 
  4. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και απλώνετε το μείγμα πάνω στη ζύμη.
  5. Ρολάρετε τη ζύμη και δημιουργείτε ένα μακρόστενο ρολό.
  6. Κόβετε τη ζύμη σε ρολάκια, τα βάζετε σε ένα ταψί ή πυρέξ στρογγυλό 20 εκ., πολύ κοντά το ένα στο άλλο και ψήνετε για 20-25 λεπτά στους 180°C στον αέρα, πάνω-κάτω.
TIP

Προαιρετικά, περιχύνετε με σιρόπι αγαύης τα ζεστά ρολάκια κανέλας.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:
150 γραμ. γιαούρτι
200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 βανίλια
Για τη γέμιση:
30 γραμ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
4 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
1 κουτ. της σούπας κανέλα
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
2 κουτ. της σούπας Βιολογικό Σιρόπι Αγαύης ΖΩΓΡΑΦΟΣ