118-champagne-cocktail
ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ
13 Δεκεμβρίου 2016
melomakarona-1
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
13 Δεκεμβρίου 2016
Show all
kourampiedes
Προετοιμασία
Μερίδες
18-20
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τη μαργαρίνη με το γλυκαντικό.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε τον κρόκο αυγού, το κονιάκ, το λάδι, τη σόδα, τη βανίλια, τα τριμμένα αμύγδαλα και τέλος το μπέϊκιν – πάουντερ με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.
  3. Πλάθετε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 1 ώρα περίπου.
  4. Πασπαλίζετε τους κουραμπιέδες με το γλυκαντικό.
ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό Slim Line ή SucraLine

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

1 κρόκο αυγού

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν – πάουντερ

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι μαργαρίνη

1 βανίλια

½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα