ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη φρουκτόζη. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
- Προσθέτετε το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Αν χρειαστεί προσθέτετε περισσότερο αλεύρι ώστε να μην κολλάει η ζύμη.
- Πλάθετε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσουν λίγο.
- Βάζετε τη φρουκτόζη στο μούλτι και την χτυπάτε μέχρι να γίνει άχνη.
- Αφήνετε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν, τους ραντίζετε προαιρετικά με το ροδόνερο και πασπαλίζετε με τη φρουκτόζη.