ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη φρουκτόζη μέχρι το μίγμα να αρχίσει να ασπρίζει. Προσθέτετε τα αυγά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και το γαρύφαλλο και συνεχίζετε το χτύπημα. Αρχίζετε να ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τέλος ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος ½ εκατοστού περίπου, κόβετε τα μπισκότα σε κύκλους (ή σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχήματα όπως αστέρια, δέντρα κλπ) και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
- Αφήνετε τα μπισκότα στο ψυγείο για 10 λεπτά και τα ψήνετε στους 180οC για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν προτού τα διακοσμήσετε.
- Για το γλάσο χτυπάτε στο μπλέντερ τη φρουκτόζη μέχρι να γίνει άχνη. Ανακατεύετε τη φρουκτόζη με το κορν φλάουρ, το ασπράδι και το ξύδι . Προαιρετικά προσθέτετε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας. Διακοσμείτε τα μπισκότα με το γλάσο και αν θέλετε πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτα ή χρωματιστή πριν στεγνώσει το γλάσο