lazani-me-mprokolo_2
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
10 Ιανουαρίου 2017
gemista
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
10 Ιανουαρίου 2017
Show all
Spaghetti with bacon on the table

Spaghetti with bacon on the table

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ

Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, προσθέτετε την πανσέτα και σοτάρετε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, την κολοκύθα, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το ζωμό, σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
  3. Λιώνετε ένα μέρος της κολοκύθας με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και προσθέτετε το βούτυρο ανακατεύοντας απαλά για να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα υλικά.
  4. Βράζετε το σπαγέτο σε βραστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  5. Σουρώνετε καλά και το προσθέτετε στην κατσαρόλα με την κολοκύθα.
  6. Τέλος προσθέτετε το τυρί, το δεντρολίβανο και τα καρύδια, αναταράσσετε την κατσαρόλα για να ανακατευτούν τα υλικά και σερβίρετε.
TIP

Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε κολοκυθάκια.

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μακαρόνια ΖΩΓΡΑΦΟΣ Νο 6 ή 10

500 γραμ. κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

150 γραμ. πανσέτα, χοντροκομμένη ή μπέικον

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

250 γραμ. ζωμός κότας

80 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό

80 γραμ. καρύδια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Αλάτι-πιπέρι