ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Πλένετε τις ντομάτες και τις πιπεριές, κόβετε τα καπάκια και βγάζετε την ψίχα τους ( κρατάτε τη ψίχα απο τις ντομάτες για να τη χρησιμοποιήσετε αργότερα ). Τις βάζετε σε ένα ταψί και τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρουκτόζη.
- Σωτάρετε το κρεμμύδι με 4 κουταλιές της σούπας λάδι, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε τη ψίχα από τις ντομάτες ψιλοκομμένη, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι, πιπέρι, το κριθαράκι και 3 φλιτζάνια νερό. Βράζετε (σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη την κατσαρόλα) ανακατεύοντας συχνά για 30-40 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό και να μαλακώσει αρκετά το κριθαράκι. Μόλις αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το τριμμένο τυρί.
- Γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές, κλείνετε τα καπάκια τους και τις περιχύνετε με 2 φλιτζάνια νερό και το υπόλοιπο λάδι. Πασπαλίζετε με αλάτι και τριμμένη φρυγανιά. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά, περιβρέχοντας κατά διαστήματα τα γεμιστά με το ζουμί του ταψιού.