Spaghetti with bacon on the table
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ
10 Ιανουαρίου 2017
kritharaki-pikantiko
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
10 Ιανουαρίου 2017
Show all
gemista
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Πλένετε τις ντομάτες και τις πιπεριές, κόβετε τα καπάκια και βγάζετε την ψίχα τους ( κρατάτε τη ψίχα απο τις ντομάτες για να τη χρησιμοποιήσετε αργότερα ). Τις βάζετε σε ένα ταψί και τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρουκτόζη.
  2. Σωτάρετε το κρεμμύδι με 4 κουταλιές της σούπας λάδι, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε τη ψίχα από τις ντομάτες ψιλοκομμένη, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι, πιπέρι, το κριθαράκι και 3 φλιτζάνια νερό. Βράζετε (σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη την κατσαρόλα) ανακατεύοντας συχνά για 30-40 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό και να μαλακώσει αρκετά το κριθαράκι. Μόλις αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το τριμμένο τυρί.
  3. Γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές, κλείνετε τα καπάκια τους και τις περιχύνετε με 2 φλιτζάνια νερό και το υπόλοιπο λάδι. Πασπαλίζετε με αλάτι και τριμμένη φρυγανιά. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά, περιβρέχοντας κατά διαστήματα τα γεμιστά με το ζουμί του ταψιού.
ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. κιμά

12 ντομάτες μεγάλες (ώριμες αλλά σφικτές)

6 πιπεριές πράσινες μέτριες

αλάτι, πιπέρι

λίγη φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι λάδι

1 φλιτζάνι κριθαράκι Νο25 ΖΩΓΡΑΦΟΣ

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος

½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο

λίγη τριμμένη φρυγανιά