gemista
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
10 Ιανουαρίου 2017
generic-cooking1
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ
10 Ιανουαρίου 2017
Show all
kritharaki-pikantiko

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές με το λάδι.
  2. Προσθέτετε τα κομμάτια κρέατος, για να σωταριστούν. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό ντομάτας, το δυόσμο και δύο φλυτζάνια νερό.
  3. Σιγοβράζετε για 40 – 45 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  4. Εντωμεταξύ βράζετε το κριθαράκι, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασίματος στο πακέτο.
  5. Σερβίρετε το κριθαράκι με το πικάντικο κοκκινιστό.
ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. χοιρινό κρέας σε κομμάτια

250 γραμ. Κριθαράκι Νο25 ΖΩΓΡΑΦΟΣ

½ φλυτζάνι λάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1½ φλυτζάνι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

λίγο δυόσμο