80-lazania-me-liasted-ntomates
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
10 Ιανουαρίου 2017
Spaghetti with bacon on the table
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ
10 Ιανουαρίου 2017
Show all
lazani-me-mprokolo_2

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βράζετε τα λαζάνια για 10 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα περιχύνετε µε ελαιόλαδο για να µην κολλήσουν.
  2. Σε µία µεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το λουκάνικο για 5 λεπτά, µέχρι να πάρει χρώµα. Αφαιρείτε το λουκάνικο από την κατσαρόλα και το αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.
  3. Βάζετε το κρεµµύδι και την πιπεριά στην κατσαρόλα και τα σοτάρετε µε το λίπος του λουκάνικου, για 4 λεπτά περίπου, µέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, το μπούκοβο και συνεχίζετε να σοτάρετε για 2 λεπτά ακόµα. Σβήνετε µε το κρασί και αφήνετε να εξατµιστεί για λίγο. Προσθέτετε το ζωµό, το γιαούρτι και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Προσθέτετε τα λαζάνια, το λουκάνικο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε να µαγειρευτούν για 8 λεπτά µέχρι να γίνουν τα λαζάνια (ίσως χρειαστεί λίγο ζωµό επιπλέον).
  4. Τέλος, προσθέτετε το µπρόκολο 4 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεµα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί, τα αρωµατικά, αναταράσσετε την κατσαρόλα και σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ

400γραµ. χωριάτικο λουκάνικο, κοµµένο σε λοξές φέτες

1 κρεμμύδι, ψιλοκοµµένο

1 κόκκινη πιπεριά,κοµµένη σε λωρίδες

250γραµ. λαζάνια ΖΩΓΡΑΦΟΣ µε 20% φυτικές πρωτεΐνες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένες

1/4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο

250γραµ. λευκό κρασί

500γραµ. ζωµό κότας

150γραµ. γιαούρτι

250γραµ. μπρόκολο, σε µικρά µπουκέτα

50γραµ. γραβιέρα τριµµένη

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυµάρι, ψιλοκοµµένο

3 κουταλιές της σούπας µαϊντανός ψιλοκοµµένος

Αλάτι, πιπέρι