creme anglaise
CREME ANGLAISE (ΚΡΕΜ ΑΝΓΚΛΕΖ)
19 Μαρτίου 2018
cheesecake
CHEESECAKE ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ
24 Απριλίου 2018
Show all
14-tsoureki
Προετοιμασία
Μερίδες
5 μεγάλα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε μια λεκάνη διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτετε τόσο αλεύρι ώστε να σχηματιστεί ένας χυλός. Ανακατεύετε και αφήνετε τη ζύμη για 30 λεπτά περίπου να φουσκώσει.
  2. Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύετε το βούτυρο με τη φρουκτόζη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτετε το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας καλά. Ρίχνετε τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια και τη μαγιά με το υπόλοιπο αλεύρι, δουλεύοντας με τα χέρια.
  3. Αφήνετε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα περίπου, αλείφετε με κρόκο αυγού και ψήνετε στους 200°C για 1 ώρα.
ΥΛΙΚΑ

3 κιλά αλεύρι για τσουρέκι

2 φακελάκια ξηρή μαγιά μπύρας (18 γραμ.)

500 γραμ. βούτυρο γάλακτος (φρέσκο βούτυρο)

8 αυγά

1 κρόκος αυγού

1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι, αλεσμένο

1 κουταλιά της σούπας μαστίχα, αλεσμένη

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

2 φλιτζάνια φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 λίτρο γάλα, χλιαρό

1 φλιτζάνι νερό, χλιαρό

1 βανίλια