krepes
ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΚΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΕ ΣΤΡΩΣΕΙΣ
10 Ιανουαρίου 2017
keik-me-giaourti-&-fistikia
ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ & ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
10 Ιανουαρίου 2017
Show all
generic-baking
Προετοιμασία
Μερίδες
8
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βάζετε τα φύλλα της ζελατίνας μέσα σε μπολ με κρύο νερό, για να μουλιάσουν.
  2. Ζεσταίνετε (σε ένα κατσαρολάκι) το γάλα και προσθέτετε τις βανίλιες και τη φρουκτόζη. Τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
  3. Μέσα στο, πολύ ζεστό ακόμα, γάλα προσθέτετε τη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε την καρύδα ανακατεύετε καλά και αφήνετε να κρυώσει αρκετά το μίγμα.
  4. Χτυπάτε τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί και την προσθέτετε σιγά-σιγά στο μίγμα γάλακτος/καρύδας (το οποίο έχει κρυώσει αρκετά αλλά είναι ακόμα σε υγρή μορφή).
  5. Βάζετε το τελικό μίγμα σε φόρμα και το αφήνετε στο ψυγείο για 6 ώρες.
  6. Βγάζετε την πουτίγκα από τη φόρμα τη στιγμή του σερβιρίσματος και γαρνίρετε με μαρμελάδα (βερίκοκο, δαμάσκηνο ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας).
ΥΛΙΚΑ

100 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

200 γραμ. καρύδα τριμμένη

500 γραμ. αποβουτυρωμένο γάλα

2 βανίλιες

8 φύλλα ζελατίνη

500 γραμ. φυτική κρέμα (υποκατάστατο κρέμας γάλακτος)

Μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ