gallika-tost
ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΡΑΝΤΖΙ
10 Ιανουαρίου 2017
generic-baking
ΕΞΩΤΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
10 Ιανουαρίου 2017
Show all
krepes
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη φρουκτόζη, μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν. Προσθέτετε τη μαργαρίνη, το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύετε ώστε να σχηματιστεί ένα λείο μίγμα.
  2. Ρίχνετε τρείς κουταλιές της σούπας από το μίγμα (τόσο μίγμα όσο είναι απαραίτητο για να καλύψει πλήρως την επιφάνεια του τηγανιού) σε ζεστό βουτυρωμένο μέτριο αντικολλητικό τηγάνι. Οταν οι άκρες της κρέπας αρχίσουν να ξεκολλούν από το τηγάνι, γυρίστε προσεκτικά την κρέπα για να ροδίσει και η άλλη πλευρά της. Τηγανίζετε για 1,5 – 2 λεπτά ή μέχρι να ξανθύνουν. Συνεχίστε έως ότου χρησιμοποιήσετε όλο το μίγμα (Φτιάχνονται περίπου 10 κρέπες).
  3. Απλώνετε πάνω σε κάθε κρέπα (εκτός από την τελευταία που θα τοποθετηθεί στην κορυφή) μαρμελάδα. Τοποθετείτε τις κρέπες τη μία πάνω από την άλλη σαν σάντουϊτς. Προαιρετικά, γαρνίρετε την κρέπα της κορυφής με μαρμελάδα ή πασπαλίζετε με φρουκτόζη άχνη.
ΥΛΙΚΑ

Για τις κρέπες

 

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κουταλιές της σούπας φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

4 αυγά

2 φλιτζάνια άπαχο γάλα

4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη λιωμένη


Για τη γέμιση

 

2 βάζα μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ βύσσινο ( ή άλλη γεύση της αρεσκείας σας)

 

Προαιρετικά, για το γαρνίρισμα

 

Μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ βύσσινο ή

1 κουταλιά της σούπας φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ άχνη