tarta1
ΤΑΡΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ
9 Ιανουαρίου 2017
krepes
ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΚΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΕ ΣΤΡΩΣΕΙΣ
10 Ιανουαρίου 2017
Show all
gallika-tost
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, το γλυκαντικό και τη βανίλια και τα χτυπάτε πολύ καλά.
  2. Προσθέτετε την κρέμα, το γάλα, και ανακατεύετε.
  3. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
  4. Βουτάτε την κάθε φέτα ψωμιού μέσα στο μείγμα γάλα-αυγά και την αφήνετε για 2-3 λεπτά να απορροφήσει υγρά. Στη συνέχεια τη βάζετε στο τηγάνι με το βούτυρο και την τηγανίζετε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλο το ψωμί.
  5. Βάζετε τις τηγανισμένες φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνετε για 4 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.
  6. Σερβίρετε τις αυγοφέτες με μαρμελάδα νεράντζι και λίγη κρέμα.
ΥΛΙΚΑ

Για τις αυγοφέτες

 

4 αυγά

5 γραμ. γλυκαντικό Slim Line ή SucraLine

1 φυσική βανίλια (μόνο τους σπόρους) ή 1 βανίλια

250 γραμ. κρέμα γάλακτος light

250 γραμ. γάλα

16 φέτες ψωμί του τοστ

Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα


Για το σερβίρισμα

 

8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ νεράντζι ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας

200 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή