mhlopita
ΜΗΛΟΠΙΤΑ – ΚΕΙΚ
23 Φεβρουαρίου 2017
koulourakia
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
24 Φεβρουαρίου 2017
Show all
biskota--kanelas
Προετοιμασία
Μερίδες
20 Κουλουράκια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε το βούτυρο με το γλυκαντικό, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτετε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο – λίγο το κρύο νερό, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιογενής. Τυλίγετε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, απλώνετε τη ζύμη μέχρι πάχους 1/2 εκατοστού, και με μαχαίρι χωρίζετε τη ζύμη σε μερίδες.
  3. Ψήνετε στους 180οC για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
TIP

Προαιρετικά, πασπαλίζετε με γλυκαντικό.

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2/3 φλιτζανιού σιμιγδάλι

2 φλιτζάνια  Slim Line ή SucraLine

6 κουταλιές της σούπας κρύο νερό