koulourakia
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
24 Φεβρουαρίου 2017
91-chocolate-puddingrt
ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
28 Φεβρουαρίου 2017
Show all
fraoylada_2
Προετοιμασία
Μερίδες
6
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για το σιρόπι πιπερόριζας

  1. Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το γλυκαντικό, την πιπερόριζα, το νερό, το αλάτι και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Αφήνετε για 2-3 και αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το χυμό και  βάζετε το σιρόπι στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
  2. Σουρώνετε το σιρόπι για τυχόν κομματάκια και το αφήνετε στο ψυγείο.

Για την γρανίτα φράουλα

  1. Βάζετε σε ένα μπολ τις φράουλες, πασπαλίζουμε με τα 5 γραμ. γλυκαντικού και τις αφήνετε στην άκρη για να βγάλουν όλους τους χυμούς τους.
  2. Βάζετε να βράσει σε μια κατσαρόλα το νερό.
  3. Χτυπάτε στο μπλέντερ το ζεστό νερό, τις φράουλες μαζί με τα υγρά τους, τη μαρμελάδα και το αλάτι και πολτοποιείτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Βάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει. Κάθε μισή ώρα το βγάζετε και το ανακατεύετε με ένα κουτάλι για να αφρατέψει.

Συναρμολόγηση

  1. Βάζετε  6 ποτήρια  στο ψυγείο για αρκετή ώρα.
  2. Ανακατεύετε  τη σόδα με το σιρόπι πιπερόριζας και το μοιράζετε στα παγωμένα ποτήρια.
  3. Γεμίζετε με μπάλες από γρανίτα το κάθε ποτήρι και βάζουμε από 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος.

Σερβίρετε αμέσως τη φραουλάδα.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑΣ

100 γραμ. νερό

2 κουταλιές της σούπας φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη

10 γραμ. γλυκαντικό Slim Line ή SucraLine

4 κουταλιές της σούπας  χυμός λεμονιού

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

750 γραμ. αναψυκτικό σόδα παγωμένη

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

600 γραμ. φράουλες κομμένες στη μέση

2 κουταλιές της σούπας  μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ  φράουλα

5 γραμ. γλυκαντικό Slim Line ή SucraLine

120 γραμ. νερό

Λίγο αλάτι


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

120 γραμ. φυτική κρέμα (ή κρέμα γάλακτος) χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή