HOW TO MAKE THIS RECIPE
Για το σιρόπι πιπερόριζας
- Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το γλυκαντικό, την πιπερόριζα, το νερό, το αλάτι και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Αφήνετε για 2-3 και αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το χυμό και βάζετε το σιρόπι στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
- Σουρώνετε το σιρόπι για τυχόν κομματάκια και το αφήνετε στο ψυγείο.
Για την γρανίτα φράουλα
- Βάζετε σε ένα μπολ τις φράουλες, πασπαλίζουμε με τα 5 γραμ. γλυκαντικού και τις αφήνετε στην άκρη για να βγάλουν όλους τους χυμούς τους.
- Βάζετε να βράσει σε μια κατσαρόλα το νερό.
- Χτυπάτε στο μπλέντερ το ζεστό νερό, τις φράουλες μαζί με τα υγρά τους, τη μαρμελάδα και το αλάτι και πολτοποιείτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Βάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει. Κάθε μισή ώρα το βγάζετε και το ανακατεύετε με ένα κουτάλι για να αφρατέψει.
Συναρμολόγηση
- Βάζετε 6 ποτήρια στο ψυγείο για αρκετή ώρα.
- Ανακατεύετε τη σόδα με το σιρόπι πιπερόριζας και το μοιράζετε στα παγωμένα ποτήρια.
- Γεμίζετε με μπάλες από γρανίτα το κάθε ποτήρι και βάζουμε από 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος.
Σερβίρετε αμέσως τη φραουλάδα.