tsoureki-2
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
13 Μαρτίου 2017
165-peach-ice-cream-web
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
15 Ιουνίου 2017
Show all
lazania pesto

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ

Προετοιμασία
Μερίδες
4-6
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βράζετε τα λαζάνια, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  2. Πριν τα σουρώσετε κρατάτε στην άκρη 2 κουταλιές της σούπας από το νερό, για να το προσθέσετε στη σάλτσα.
  3. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε μαζί το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι και το αλάτι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Μεταφέρετε  το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το τριμμένο τυρί και το λάδι. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
  4. Τέλος προσθέτετε και τις 2 κουταλιές του νερού που έχετε κρατήσει από τα λαζάνια, ανακατεύοντας. Σερβίρετε τα λαζάνια περιχύνοντας από πάνω τη σάλτσα.
ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. λαζάνια ΖΩΓΡΑΦΟΣ

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι

1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι

3/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο