tsourekia stevia
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ STEVIA
31 Μαρτίου 2024
halvas
ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ
1 Απριλίου 2024
Show all
pasxalina koulourakia
Προετοιμασία
Μερίδες
50-60 κουλουράκια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Ζεσταίνετε το γάλα και ρίχνετε την αμμωνία ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνετε το γάλα στο υπόλοιπο μίγμα και τέλος προσθέτετε το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
  4. Τα τοποθετείτε  σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση από το άλλο για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
  5. Αλείφετε τα κουλουράκια με 1 κρόκο αυγού, διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό.
  6. Ψήνετε στους 180°C μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
ΥΛΙΚΑ

5 αυγά

400 γραμ. καστανή ζάχαρη  ΖΩΓΡΑΦΟΣ

10 γραμ. μπέικιν-πάουντερ

3 βανίλιες

1/4 φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού

Ξύσμα πορτοκαλιού

200 γραμ. βούτυρο λιωμένο

¾ φλιτζανιού γάλα

7 γραμ. αμμωνία

1 κιλό αλεύρι