ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Χτυπάτε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ζεσταίνετε το γάλα και ρίχνετε την αμμωνία ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνετε το γάλα στο υπόλοιπο μίγμα και τέλος προσθέτετε το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
- Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση από το άλλο για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
- Αλείφετε τα κουλουράκια με 1 κρόκο αυγού, διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό.
- Ψήνετε στους 180°C μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.