easter cookies
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
3 Απριλίου 2021
HALVAS
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ STEVIA
15 Απριλίου 2021
Show all
Προετοιμασία
45 λεπτά
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Για τη ζύμη:
    Ρίχνουμε το λάδι , το αυγό, την stevia, το πορτοκάλι, το ξύσμα και το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά  το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι. Μπορεί να τραβήξει λιγότερο από ένα κιλό ή και περισσότερο.Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  2. Για τη γέμιση: Τοποθετούμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και μαλάσουμε με τα χέρια ή ένα πιρούνι, ώστε να γίνει κρέμα.
  3. Ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 3 χιλιοστών και παίρνουμε ένα πιατάκι του  ελληνικού καφέ ή ένα  κουπάτ και κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια. Βάζουμε μία κουταλιά γεμάτη από την γέμιση και ύστερα τσιμπητά κλείνουμε το καλιτσούνακι.
  4. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 περίπου λεπτά.
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
1 αυγό
3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
7 ml. Slim Line Stevia Drops

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1 πορτοκάλι

Για τη γέμιση:
1 κιλό φρέσκια μυζήθρα
18 ml Slim Line Stevia Drops
2 αυγά
1 κουτ. του γλυκού κανέλα