ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ STEVIA
22 Απριλίου 2021
kokakia stevia main
ΚΟΚΑΚΙΑ ΜΕ STEVIA
23 Απριλίου 2021
Show all
tarta fraoula
Προετοιμασία
45 λεπτά
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Για την τάρτα: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γλυκαντικό, το αλάτι και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους. Τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι το αλεύρι να γίνει κίτρινο σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε το αυγό, το παγωμένο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
  2. Τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη τη ζύμη μας και  τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Την βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να αρχίσει η ζύμη μας να μαλακώνει. Απλώνουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  3. Ανοίγουμε  με έναν πλάστη την παγωμένη ζύμη και τη βάζουμε πάνω στην αλευρωμένη λαδόκολλα. Την πασπαλίζουμε με αλεύρι, την καλύπτουμε με μία άλλη  λαδόκολλα και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Αφαιρούμε την επάνω  λαδόκολλα και με ένα κουπάτ κόβουμε κύκλους ζύμης. Παίρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια και τα βάζουμε σε ατομικές ταρτιέρες, το ίδιο ακριβώς γίνεται και για μία μεγάλη τάρτα.
  4. Πιέζουμε καλά τη ζύμη για να κολλήσει καλά στα τοιχώματά της φόρμας. Κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη που περισσεύει από την φόρμα μας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση της ζύμης σε διαφορετικά σημεία. Απλώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε όσπρια για βάρος ώστε να μη φουσκώσει η τάρτα μας.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  160°C  για 15 λεπτά. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφαιρούμε τα όσπρια που έχουμε βάλει για  βάρος και ξαναβάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά να ψηθεί.
  6. Για την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα  βάζουμε 700 γραμ. γάλα και τα φακελάκια με το χαμομήλι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και φέρνουμε το γάλα σε σημείο βρασμού. Με το που πάρει μία βράση  το αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας αφήνοντας μέσα τα φακελάκια έτσι ώστε να αρωματιστεί το γάλα μας, για μισή ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φακελάκια με το χαμομήλι.
  7. Σε ένα μπολ βάζουμε το γλυκαντικό και τους κρόκους, χτυπάμε καλά  και σε μία κανάτα ανακατεύουμε τον κορν φλάουρ με τα υπόλοιπα 300 γραμ. γάλα. Ενώνουμε με τα αυγά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα με το γάλα στη φωτιά και προσθέτουμε και το μείγμα που μόλις φτιάξαμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με το σύρμα έτσι ώστε να μην κολλήσει και να μην κάνει γρομπαλάκια η κρέμα μας.
  8. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Τέλος αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη προσέχοντας  να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και να μην κάνει κρούστα. Βάζουμε να παγώσει η κρέμα στο ψυγείο.Όταν παγώσει η κρέμα είναι έτοιμη.
  9. Στήνουμε τις τάρτες μας και στολίζουμε με φράουλες ή άλλα φρούτα της αρεσκείας μας.
ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα

300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

10 ml Slim Line Stevia Drops

1 πρέζα αλάτι

200 γραμ. βούτυρο, παγωμένο

1 αυγό

1 κουτ. της σούπας νερό, παγωμένο

Για την κρέμα με χαμομήλι

1 λίτρο γάλα

4 φακελάκια χαμομήλι

15 ml Slim Line Stevia Drops

120 γραμ. κορν φλάουρ

6 κρόκους αυγών

100 γραμ. βούτυρο

2 βανίλιες

Άλλα υλικά

500 γραμ. φράουλες