ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Για το παντεσπάνι: Xτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Τους κρόκους τους χτυπάμε αρχικά μόνους τους και στη συνέχεια τους προσθέτουμε τη στέβια και όλα μαζί τα ενσωματώνουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις στη μαρέγκα μας, έτσι ώστε να μην χάσουμε τον όγκο της.
- Το ίδιο κάνουμε και με το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, τη βουτυρώνουμε ελαφριά με λιωμένο βούτυρο και χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ κάνουμε πάνω της ροζέτες με το μείγμα.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C έως ότου να χρυσίσουν.
- Για τη γέμιση: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα. Στην συνεχεία, προσθέτουμε τη στέβια και τους κρόκους σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Επιστρέφουμε το μείγμα στη φωτιά και σιγοβράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα, προσοχή μην πιάσει η βάση της κατσαρόλας, θέλει συνεχόμενο ανακάτεμα. Μόλις πήξει , την αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφού κρυώσουν και τα δύο και το παντεσπάνι και η κρέμα, βάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε κρέμα στα μισά κοκ και σκεπάζουμε με τα άλλα μισά.
- Για την επικάλυψη: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το νερό, τη στέβια και ανακατεύουμε καλά. Βουτάμε μέσα στη σοκολάτα την πάνω πλευρά του κάθε κοκ.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και, αν θέλουμε, τα γαρνίρουμε μετά με σοκολατένιες γραμμές από λευκή σοκολάτα.