spagetti me liastes ntomates
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
13 Μαΐου 2019
lazania gemista
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΓΕΜΙΣΤΑ
4 Ιουνίου 2019
Show all
petit four
Προετοιμασία
Μερίδες
16 τεμάχια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη φρουκτόζη με τη βοήθεια του σύρματος μέχρι να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους, το αλάτι, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
  4. Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου και στρώνουμε στην επιφάνεια του λαδόκολλα. Βάζουμε τη ζύμη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με δοντάκια 17 mm. και σχηματίζουμε μία ίσια γραμμή 10 εκ. περίπου. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο την ποσότητα της ζύμης.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 15-16 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τα βουτήματα να κρυώσουν.
  6. Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μέθοδο μπεν μαρί.
  7. Μόλις κρυώσουν τα βουτήματα βάζουμε λίγη μαρμελάδα ανάμεσα σε δυο μπισκότα και τα ενώνουμε.
  8. Τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα μέχρι το 1/3 του και έπειτα τα βουτάμε στα τρουφάκια ή στην καρύδα.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
TIP

Αφήνουμε τα πτι φούρ να κρυώσουν πολύ καλά ώστε να μη σπάσουν.

ΥΛΙΚΑ

300 γραμ. βούτυρο, μαλακό

100 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

2 κρόκοι αυγών

1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι

1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

500 γραμ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

Μαρμελάδα Light ZΩΓΡΑΦΟΣ φρούτα του δάσους (ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας)

Για την επικάλυψη:

350 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

σοκολατένια τρουφάκια

 

ινδική καρύδα